Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara !

Rulada cu crema de alune



Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 3 linguri faina
- un praf de sare
- vanilie
Pentru crema de alune:
- 100 g alune, prajite si fara coaja
- 100 g zahar
- 25 ml apa
- 100 g unt
- rom

Mod de preparare:

Blat: se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o spuma tare, apoi se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare si cu ulei, ca la maioneza, vanilia si faina, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase albusul. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul bine incins. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un servet umed, se ruleaza si se lasa 5-10 minute. Se deruleaza, se indeparteaza hartia, se umple cu crema si se ruleaza din nou.

Crema de alune: Alunele se fierb in sirop preparat din apa, zahar si rom. Cand siropul e bine legat, se toarna pe o folie de aluminiu sau pe o farfurie unsa cu ulei, se lasa sa se raceasca si apoi se zdrobesc bine alunele glazurate. Untul se freaca spuma apoi se adauga alunele glazurate zdrobite. Rulada se umple cu aceasta crema, se pudreaza cu zahar pudra vanilat sau se glazureaza cu ciocolata de menaj topita pe baie de aburi si se presara deasupra alune prajite si zdrobite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu