Blat:
3 oua
3 linguri de apa rece
1 praf de sare
6 linguri de zahar
150 de grame de faina
3 linguri de unt topit
coaja de la ½ de lamaie
Crema:
2 oua intregi
6-7 linguri de zahar (dupa cat de dulce va place)
coaja si zeama de la 1 lamaie
40 de grame de amidon alimentar
200 de mililitri smantana pentru frisca
1 lingura de zahar pudra
1 plic de intaritor pentru frisca
In plus:
1 borcan de 370 de ml. cu gem de zmeura consistent
zeama de la 1 lamaie si 6 linguri de zahar pudra pentru glazura
decor din fructe confiate (cirese, coaja de lamaie etc.)
Cele 3 albusuri se bat cu apa si sarea si bateti-le pana se formeaza o spuma consistenta; se adauga cate 1 lingura de zahar si se bate in continuare pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile, untul topit, faina si coaja de lamaie si se amesteca de preferinta cu o spatula mai lata prin miscari de jos in sus, astfel incat aerul acumulat in albusuri sa nu se piarda .
Se niveleaza compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit , pana cand devine blatul auriu la suprafata si o scobitoare introdusa in blat iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: se bat 2 oua cu 6-7 linguri de zahar, se adauga amidonul, coaja si zeama de lamaie. Se pune craticioara pe foc si se amesteca intr-una pana cand fierbe si se ingroasa .
Se da deoparte si se lasa sa se raceasca, dupa ce se acopera bine cu foile alimentara. Separat, se bate frisca, se adauga zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, continuand baterea pana cand se intareste. Dupa ce crema de oua si lamaie s-a racit bine , se incorporeaza cu mixerul in frisca.
Se desprinde blatul rece de hartia de copt, se decupeaza marginile si se taie in 3 fasii egale. Pe doua dintre cele 3 fasii de blat se repartizeaza cate 1/2 din gemul de zmeura , deasupra careia se intinde restul de crema. In final, se aseaza fasia de blat ramasa simpla si se netezeste, presand usor. Se da prajitura la frigider pentru 1 ora.
Glazura ; se amesteca 6 linguri cu varf de zahar pudra cu atata zeama de lamaie cat e nevoie ca sa se formeze o pasta omogena de consistenta unui aluat de clatite mai gros. Imediat se toarna glazura pe suprafata prajiturii si se da din nou la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu